Κατηγορίες
Uncategorized

Κάλεσμα για αντιφασιστική – διεθνικιστική συγκέντρωση, Κυριακή 8/7 17:00, πλ.Σπλάντζιας

Από τις αρχές του 2018 έχουμε γίνει μάρτυρες ενός κύκλου εθνικιστικού παροξυσμού με αφορμή την διπλωματική κινητικότητα που υπάρχει για το λεγόμενο «Μακεδονικό ζήτημα».
Πιο συγκεκριμένα εν όψει της επερχόμενης συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ (11-12 Ιουλίου στις Βρυξέλλες) ξεκινήσαν διαπραγματεύσεις μεταξύ της ελληνικής και μακεδονικής κυβέρνησης σχετικά με το θέμα του ονόματος, το οποίο αποτελεί και τον λόγο που η ελλάδα πουλώντας νταβατζιλίκι «μπλόκαρε» την είσοδο της γείτονας χώρας στην ευρωατλαντική συμμαχία το 2008 στην αντίστοιχη σύνοδο στο Βουκουρέστι. Οι διαπραγματεύσεις αυτές κατέληξαν σε μια συμφωνία μεταξύ των 2 κυβερνήσεων. Από την πρώτη στιγμή έλαβαν χώρα εθνικιστικά συλλαλητήρια σε διάφορες πόλεις της ελλάδας με μεγαλύτερα αυτά της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, με χαρακτηριστικά τα οποία δεν άφησαν κανένα περιθώριο παρεξήγησης. Νεοναζί, παπαδαριό, χουντικοί, φιλοπόλεμοι καραβανάδες και άλλα φασιστοειδή βαρούσαν το ντέφι, και οι πατριδοθιγμένοι βολεμένοι μικροαστοί μαζί με τον ψεκασμένο εσμό τραβούσαν τον χορό. Φυσικό επακόλουθο αυτών των κινητοποήσεων ήταν να πραγματοποιηθούν επιθέσεις σε αντιφασίστες-στριες, μετανάστες-στριες αλλα και αυτοδιαχειριζόμενους χώρους και καταλήψεις.

Οι συγκεντρώσεις αυτές κάνουν πλάτες και έχουν δώσει χώρο σε κάθε λογής φασίστες να βγουν στο δρόμο και εν μέρει να συσπειρωθούν. Με την ταμπέλα της εθνικής ενότητας διαχέεται το ρατσιστικό τους μίσος και η πολεμοχαρής τους διάθεση με μπόλικες δόσεις αντισημιτισμού και αντικομμουνισμού.

Εμείς από τη μεριά μας ξέρουμε πολύ καλά ποιος είναι και δεν είναι εχθρος μας. Ξέρουμε ότι οι καταπιεσμένοι/ες δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε μεταξύ μας είτε είναι μακεδόνες, είτε είναι τούρκοι, αλβανοί, πακιστανοί και σύριοι. Τίποτα δεν μας χωρίζει με τον κόσμο που νιώθει στο πετσί του κάθε μέρα την καπιταλιστική βαρβαρότητα και τίποτα δεν μας ενώνει με τους έλληνες νεοναζί, με τους μπάτσους, τα αφεντικά, τους καραβανάδες που φαντασιώνονται πολέμους, τους μαφιόζους και τους μπράβους τους.

Δεν θα αφήσουμε τον δημόσιο χώρο να μολυνθεί από τους κανίβαλους αυτού του κόσμου, θα σταθούμε στο δρόμο απέναντι τους, προτάσσοντας την ταξική ενότητα, την αλληλεγγύη, τον αγώνα ενάντια στον φασισμό και την μισαλλοδοξία, τον αγώνα για τη ζωή.

 

Αντιφασιστική – Διεθνιστική συγκέντρωση

ενάντια στο εθνικιστικό συλλαλητήριο

Κυριακή 8/7, Πλατεία Σπλάντζιας

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *