Κατηγορίες
Uncategorized

Αντιφασιστική – διεθνιστική πορεία, Σάββατο 16/6 12:00, πλ.Αγοράς

Την Τετάρτη 6/6 σχεδόν όλο το συνονθύλευμα του πατριωτικού/εθνικιστικού εσμού κάλεσε συγκεντρώσεις σε πολλές πόλεις με αφορμή το ψευδεπίγραφο ζήτημα της επίσημης ονομασίας της γειτονικής χώρας.Ένα ζήτημα που έχει καταφέρει να θίξει το εθνικό φρόνημα ενός όχλου αποτελούμενου από όψιμους “μακεδονομάχους”, παπάδες, βολεμένους μικροαστούς, πατριώτες και διαφόρων ειδών φασιστοειδή ο οποίος δεν έχει τίποτα να διεκδικήσει πέρα από την επικαρπία ενός πολύ παλιού παραμυθιού. Η κινητικότητα των παραπάνω τους τελευταίους μήνες στον δημόσιο χώρο, έφτασε και στα Χανιά με κάλεσμα για συγκέντρωση στην αγορά.

Μια ομάδα αντιφασιστ(ρι)ών θέλησε να δώσει μια απάντηση από διεθνιστική σκοπιά και επιχείρησε να προσεγγίσει την πλατεία αγοράς λίγη ώρα πριν τη ανακοινωμένη συγκέντρωση για το “Μακεδονικό”.

Στην πλατεία εκτός από τους προαναφερθέντες διοργανωτές υπήρχαν και διάφοροι μπράβοι από μαγαζιά της πόλης, οι οποίοι μετά τις αρχικές διενέξεις που προέκυψαν, επιτέθηκαν συντονισμένα μαζί με το πλήθος και τους μπάτσους στο σώμα των αντιφασιστών. Κατά τη στιγμή της σύγκρουσης, τραυματίστηκαν 2 μπάτσοι, ενώ συνελήφθησαν και 3 αντιφασίστες οι οποίοι και ξυλοκοπήθηκαν τόσο στην πλατεία της αγοράς, όσο και κατά τη συνέχεια στο αστυνομικό μέγαρο.

Από τη μεριά μας δεν έχουμε σκοπό να αφήσουμε την πόλη έρμαιο στα χέρια κανενός μπράβου, κανενός μισαλλόδοξου πατριώτη με αλυτρωτικές διαθέσεις. Ήμασταν και θα συνεχίσουμε να είμαστε στους δρόμους αυτούς αποφασισμένοι, στο πλευρό των καταπιεσμένων που δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα μεταξύ τους, παρά τα συμφέροντα που προσπαθούν να επιβάλουν οι εκάστοτε εξουσιαστές. Συσπειρωμένοι σταθερά σε αντιφασιστική και διεθνιστική τροχιά, συντονιζόμαστε μαζί με άλλες δυνάμεις του κινήματος και καλούμε στην πορεία του Σαββάτου.

Αντιφασιστική-διεθνιστική πορεία Σάββατο 16/6 στις 12:00 στην πλατεία της Αγοράς

(συμμετέχουμε στο μπλοκ της παγκρήτιας συνέλευσης αναρχικών/αντιεξουσιαστ(ρι)ών)

Αλληλεγγύη στους 3 συλληφθέντες της αντιφασιστικής παρέμβασης της 6/6

Κανένας πόλεμος μεταξύ των λαών, καμιά ειρήνη μεταξύ των τάξεων

συλλογικότητα Azadi

Μία απάντηση στο “Αντιφασιστική – διεθνιστική πορεία, Σάββατο 16/6 12:00, πλ.Αγοράς”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *